Installation in RIBA

name of work: Istallation Design for the exhibition Hungarian Architecture Today - Modern and Organic London - RIBA, Glasgow – The Lighthouse
curator: Sandor Vaci
year of design / realization: 2003/2004
office: Újirány Group - Új Irány Kkt.
authors: Árpád Kovács, Gábor Lendvai, Johanna Muszbek, Peter Pozsár, Dominika Tihanyi
building contractor/executor: Újirány Csoport - Új Irány Kkt.

Differing from usual exhibitions, the works are presented not in a vertical level but rather a horizontal one. With the change of the height of the installation the bedding angle of each element changes to the optimum of examination, as if reading a book. As the exhibition is a travelling one it was evident for the material used to be light, easily put together in a wide range of variations (as all exhibition spaces differ), and for the exhibited works to be part of the installation itself. In the sense of architecture our aim was to create surprisingly different exhibition spaces using only a few simple elements, which put together create a whole any way set up, and to serve demands of the 21st century, e.g. recycling, using cardboard as raw material.

  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
  • Installation in RIBA
category: 
Location: 
év: 
2004